Maaike Ruiter

Maaike Ruiter

Mijn naam is Maaike Ruiter, in 2005 ben ik in Enschede afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2010 ben ik afgestudeerd als psychosomatisch fysiotherapeut bij het IPT.

Deze opleidingen en mijn eigen ervaring met o.a. ontspanningstherapie hebben bijgedragen aan mijn werkwijze. Ik heb een rustige, duidelijke benadering, respect hebbend voor uw eigen belevingswereld en wensen. Mijn kracht ligt in de nauwe samenwerking met u. Met grote interesse nodig ik u uit om actief uw eigen proces te doorlopen.

Op dit moment ben ik werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeut in het gezondheidscentrum de Boomgaardshoek en het gezondheidscentrum de Doggersbank in Hoogvliet in samenwerking met o.a. PMCH en Fysiotherapie Boomgaardshoek.

Visie

Langdurige spanning is de oorzaak van heel veel lichamelijke ongemakken of mentale ongemakken.
Er is een grote samenhang tussen onze lichamelijke en mentale gesteldheid, als een van de twee overbelast raakt, wordt die balans verstoord en kunnen er klachten ontstaan.  Er ontstaat een disbalans.

Middels het aanbod van de therapieën tracht ik samen met u aan het herstel van de balans te werken met als doel dat u zelf (weer) grip op uw klachten en/of situatie  krijgt en hier zelf adequaat mee om kan gaan.

Ik vind het belangrijk dat u zich bewust wordt van uw mogelijkheden en grenzen, zodat u weet wat u kunt doen of juist beter kan laten om op een verantwoorde wijze met uw probleem of klachten om te gaan. Tevens ben ik ervan overtuigd dat u d.m.v. zelfregulatie veel invloed op je veranderingsproces hebt, de manier van omgaan met stress kun je zelf reguleren. Acceptatie , positief denken  is hierin een belangrijke sleutel.

Mindful