Therapieën

Runningtherapie

De runningtherapeut is opgeleid om een rustige duurloop in te zetten bij mensen met psychische klachten.

Runningtherapie kan worden ingezet als onderdeel van de therapie om je uiteindelijk doel te behalen maar kan ook als afzonderlijke therapie ingezet worden.

Of je nu sportief of minder sportief bent aangelegd. Runningtherapie is voor iedereen een mogelijkheid om verantwoord in beweging te komen en je beter te gaan voelen.

Als je gaat lopen breng je van alles bij jezelf in beweging. Met als resultaat dat je:

  • Rustiger wordt in het hoofd
  • Een betere conditie krijgt
  • Een voldaan gevoel ervaart
  • Minder somberte of angst ervaart
  • Meer levensvreugde voelt
  • Beter gaat slapen
  • Actiever wordt
Aanmelden

Psychosomatische fysiotherapie

De psychosomatisch fysiotherapeut, heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van spanning- of stressgerelateerde klachten en gebruikt het lichaam als aangrijpingspunt om deze klachten te begeleiden en te behandelen.

Werkwijze:

De psychosomatisch fysiotherapeut gaat samen met u op zoek naar een manier om adequaat om te leren gaan met uw klachten zodat u zelf weer grip krijgt op uw klachten en/of uw situatie.

Dit kan zijn doormiddel van oefeningen gericht op spierontspanning, de adem en/of een vorm van expressief bewegen in een rustige omgeving. Tevens wordt er gebruik gemaakt van verschillende gesprekstechnieken. De oefeningen worden bepaald d.m.v. de doelen die we hebben opgesteld in het vraaggesprek.

De oefeningen die tijdens de behandeling worden uitgevoerd worden vertaald naar het dagelijkse leven. Een actieve en een open houding ten aanzien van de samenwerking wordt van u verwacht. Dit voor een optimaal resultaat van het herstel en veranderingsproces. U bepaalt zelf de doelen en het resultaat van de behandelingen.

Aanmelden

Natuurvoeding

Steeds meer mensen worden zich ervan bewust dat voeding een bijdrage kan leveren aan onze gezondheid. Voeding die ons voedt doet iets anders met ons lichaam dan voeding die ons vult. Er zijn steeds meer onderzoeken die aantonen dat voeding wel degelijk een rol speelt bij het optimaliseren van je gezondheid.

Het is normaal om je vitaal te voelen, fris opstaan en energiek aan je dag beginnen. Helaas zijn er veel klachten die beschouwd worden alsof ze normaal zijn. Deze klachten zijn o.a. spierpijn, vermoeidheid, slecht kunnen concentreren, slecht slapen , niet dagelijks naar het toilet kunnen.
Met wat aanpassingen in je leefstijl zijn deze klachten vaak goed te verhelpen. Door op een andere manier naar voeding te kijken en weer te leren luisteren naar signalen van jouw lichaam kun je er zelf voor zorgen weer vitaal te voelen.

Het gaat erom je lichaam te voeden met volwaardige voeding en te leren dat deze voeding ook heel erg lekker is! Genieten van je eten en je weer fit en vitaal voelen, wie wil dat nou niet.

Aanmelden